Despre beneficiile unui loc de munca curat si satisfactia angajatilor

Cand vine vorba de satisfactia angajatilor, cei mai multi angajatori se gandesc, pe buna dreptate, la salariu, beneficii suplimentare sau concedii. La fel de adevarat insa este si faptul ca foarte multi oameni, atunci cand aleg sa schimbe locul de munca, o fac mai degraba nemultumiti de colectiv sau de atmosfera de la birou. Intr-un fel sau altul, aceste din urma nemultumiri legate de mediu sau de atitudinea colegilor pot fi reglate relativ usor, atunci cand se intervine cu masuri de… curatenie si organizare eficienta a spatiului!

S-a dovedit stiintific ca simpla imbunatatire a calitatii aerului intr-un birou, de pilda, va creste productivitatea si satisfactia celor care lucreaza acolo. Iar cand colegii se simt bine la birou, chiar si munca mai putin placuta se face mai cu spor iar motivele de nemultumire sunt tot mai mici. Cu alte cuvinte, mediul de lucru curat si sanatos are un impact direct si major asupra modului in care angajatul lucreaza si se simte la locul de munca.

Ce alte beneficii mai poate aduce un loc de munca curat?

Pe langa satisfactia angajatilor si buna lor dispozitie, aspecte esentiale ale productivitatii muncii, curatenia la birou merge mult mai departe de simpla dispozitie a personalului si va poate ajuta sa economisiti bani pentru business-ul dumneavoastra. Mai exact, este vorba despre faptul ca mentinerea unui mediu curat, dezinfectat si bine aerisit va imbunatati calitatea aerului si va reduce numarul germenilor sau al bacteriilor care altfel s-ar dezvolta nestingherite. In consecinta, numarul imbolnavirilor si al zilelor libere (pentru angajat) platite (de angajator) vor scadea si ele.

Aceeasi buna-dispozitie despre care vorbeam mai sus se poate traduce si printr-o mai buna productivitate, al carei impact ar trebui sa se vada si in cifra de afaceri si in marja de profit a acelui business. Iar daca nu era evident, trebuie sa adaugam ca un loc de munca curat cu angajati care muncesc cu drag si spor nu va ramane neobservat de potentialii clienti care va trec pragul.

V-a atras atentia argumentul anterior? Atunci trebuie neaparat sa adaugam si faptul ca un mediu de lucru neingrijit are la fel de multe sanse sa va submineze increderea pe care o inspirati si sa va indeparteze potentialii clienti. Acestia se pot gandi ca, din moment ce nu pareti sa aveti prea multa grija de propria afacere si angajati, exista sanse sa nu aveti prea multa grija nici fata de interesele si nevoile lor.

Pe scurt, indiferent daca doriti sa atrageti noi clienti sau sa ii pastrati cat mai mult pe cei vechi, atentia la detalii poate face o mare diferenta! Si cum puteti arata aceasta atentie la detalii mai bine decat printr-un sediu curat, ordonat, cu angajati care chiar arata fericiti la lucru si sunt mult mai deschisi in interactiunea cu clientii si furnizorii afacerii dumneavoastra?

Daca ati tinut cont de toate acestea in trecut dar, undeva pe parcursul unui drum plin de provocari si probleme ati fost tentat sa ignorati importanta curateniei la locul de munca, nu este niciodata prea tarziu sa aduceti imbunatatiri. GetSetClean va poate ajuta in orice moment, cu sesiuni de curatenie generala, dar si cu interventii periodice, de mentinere a unui loc de munca curat, totul pentru productivitatea si satisfactia angajatilor!

Comenteaza acest articol

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Cele mai populare posturi

Accesorii si obiecte de omise in timpul curateniei

Obiecte si accesorii din casa pe care uitam sa le curatam

Ai muncit o zi intreaga sa faci casa luna insa… …

Obiectele din inox - sfaturi despre curatenie

Cum sa cureti obiectele din inox, usor si repede

Adesea preferat in utilarea bucatariilor, inoxul e…

Cum sa scapi de grasimea depusa pe mobilierul din bucatarie

Indiferent cat de rar iese mirosul de prajeala din…